Hírarchívum - 2015

SZIE GTK TDK felhívás

SZIE GTK TDK felhívás

2015. szeptember 30. a SZIE GTK TDK jelentkezési határideje!

Kutatók éjszakája a Statisztika Tanszéken

Statisztikai érdekességek gyerekek számára

Statisztikai érdekességek gyerekek számára

Vetélkedő gyerekeknek és felnőtteknek: logikai feladatok megoldása a statisztika és a matematika világából. A feltett kérdésekre a helyesen válaszolók jutalmat kapnak.

Szervező: Dr. Vinogradov Szergej
Időpont: 2015. szeptember 25. 14.00-16.00
Helyszín: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1., 102. szemináriumi terem

 

Kutatók éjszakáka a Mikro- és Makrogazdasági Tanszékeken

Gazdaságtörténet gyerekeknek

Gazdaságtörténet gyerekeknek

A Gazdaságtörténet gyerekeknek rendezvényt meglátogató gyerekek a „Ki tud többet Magyarország gazdaságtörténetéről?” TOTÓ (13+1 kérdés) kitöltésével ellenőrizhetik és mélyíthetik el Magyarország gazdaságtörténetével kapcsolatos tudásukat. A feltett kérdésekre a helyesen válaszolók jutalmat kapnak.

 

Kutatók éjszakája az Alkalmazott Informatikai Tanszéken

Gyerekjáték a programozás

Gyerekjáték a programozás

Gondoltátok volna, hogy ilyen egyszerű a programozás? Az informatika napjainkra az élet minden területén jelen lévő tudománnyá vált. Ám magát a programozást sokan bonyolult, egyhangú tevékenységnek tartják. Ezúttal többféle játékos feladattal kedvcsinálóként, kicsiknek és nagyobbaknak mutatjuk be, hogy valójában mennyire egyszerű és szórakoztató a programozás.

 

Kutatók Éjszakája Gödöllőn

Kutatók Éjszakája Gödöllőn

A Szent István Egyetem idén is csatlakozik Magyarország talán legnagyobb tudománynépszerűsítő programjához, a Kutatók Éjszakája 2015 rendezvénysorozathoz, melynek célja a tudományos és innovációs életpálya népszerűsítése a fiatalok körében, illetve a tudományos eredmények közérthető kommunikációja.

Idén is a környezettudatosság jegyében szervezzük programjainkat, melyek mindenki számára nyitottak és ingyenesen látogathatóak lesznek.

Idén is Könyv- és Tankönyvbörze

Idén is Könyv- és Tankönyvbörze

Idén ismét Könyv- és Tankönyvbörze 2015. február 24. és 26. között. Az esemény a Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár, valamint a GATE Zöld Klub közös szervezésében, a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. támogatásával kerül megrendezésre. A hallgatók a Könyvtár és az Egyesület segítségével adhatják-vehetik a régi, már nem használt, vagy akár a megunt jegyzeteiket, tankönyveiket és könyveiket.

Clementine Diplomakupa

Clementine Diplomakupa

Minden évben sok hallgató jelentkezik hozzánk, hogy nálunk írja meg a szakdolgozatát, ezért 2013-ban úgy döntöttünk, hogy elindítjuk a Clementine Diplomakupát. A nagy érdeklődésre és sok pozitív visszajelzésre tekintettel idén újra várjuk a hallgatók jelentkezését!

Új évfolyam indult a felszámoló-biztosi képzésen

Új évfolyam indult a felszámoló-biztosi képzésen

A Budapesti Képzési Helyen február 13-án került sor a felszámolási biztosi szakirányú továbbképzés új évfolyamának indítására. A képzésre beiratkozott hallgatókat dr. Kovács László szakkoordinátor köszöntötte. Röviden ismertette a képzés 2012-ben történt indításának előzményeit, az immár két végzett évfolyam oktatásával összefüggő tapasztalatokat, valamint a GTK stratégiai partnerének, a Felszámolók Országos Egyesületének (FOE) képzésben betöltött szerepét.